korrektkut
2023.01.26
Jobbikból mehet?

Gyakran halljuk ezt a kérdést az üzemanyag-kutakon, de vajon tudjuk-e, pontosan mit jelent a "jobbik"? Blogposztunkban összeszedtük, mit jelentenek az üzemanyag-pisztolyokon található jelölések, és azt is megtudhatják, nálunk, a Korrekt-Kútnál pontosan milyen üzemanyagot tankolhatnak vagy kérhetnek telephelyükre kiszállítással.

95-ös benzin = 95-ös oktánszámú benzin

98-as benzin = 98-as oktánszámú benzin

E5 = olyan benzin, melyben 5% bioetanol található (ez lehet 95-ös vagy 98-as is)

E10 = olyan benzin, melyben 10% bioetanol található (ez lehet 95-ös vagy 98-as is)

E85 = olyan üzemanyag, melyben 85% a bioetanol- és 15% a benzintartalom

B7 = gázolaj/dízel, melynek biodízeltartalma maximum 7%

B10 = gázolaj/dízel, melynek biodízeltartalma maximum 10%

HVO100 = 100%-ban hidrogénezett növényi olaj (hydrotreated vegetable oil)

Oktánszám

Az oktánszám kompressziótűrés, azaz a benzin nyomástűrésére, öngyulladására vonatkozó mérőszám. Az előírtnál kisebb oktánszámú benzin káros a motorra. Az előírtnál magasabb oktánszámú üzemanyag kárt nem okoz, de a tökéletlen égés miatt teljesítménycsökkenés léphet fel a számítógépvezérlés nélküli járműveknél, az injektoros kocsiknál pedig minimális teljesítménynövekedés. 

Cetánszám

A gázolaj talán legfontosabb jellemzője a cetánszám, amely az öngyulladási hajlam legfőbb mutatója. Értéke a gázolaj kémiai összetételétől függ. Minél magasabb a cetánszám, annál rövidebb az égés késleltetése, és annál zavartalanabbul ég el az üzemanyag. A cetánszám adalékokkal növelhető (pl. a nálunk kapható Premium Diesel adalék, ld. lejjebb).

Bioetanol

A bioetanol növényi eredetű, víztelenített etilalkohol, amely a környezetbarát üzemanyagok egyike. A tiszta bioetanol oktánszáma 106. Gépjárművekben történő felhasználása benzinnel keverve javasolt.

Biodízel

Növényi olajokból vagy állati zsírokból előállított észter alapú bioüzemanyag dízelmotorok számára, amely önmagában, fosszilis hajtóanyag helyett vagy azzal keverve is használható. Előnye a fosszilis alapanyagból készült üzemanyaggal szemben, hogy alapanyagai viszonylag gyors biológiai folyamatoknak az eredménye.

HVO

Hidrogénezett növényi olaj, melynek rövidítése az angol nevéből (hydtrotreated vegetable oil) ered. HVO gázolaj néven is találkozhatunk vele. Fosszilis anyagoktól teljes egészében mentes, azaz csak megújuló forrásokból készül, tehát roppant környezetbarát megoldás. Magyarországon még nem kapható kiskereskedelmi forgalomban, de Nyugat-Európában egyes kúthálózatok egységeinél találunk ilyen kútoszlopot. Világszerte egyre nő azoknak a dízelmotor-gyártóknak a száma, akik engedélyezik ennek az üzemanyagnak a felhasználását "hagyományos", régi dízelmotort tartalmazó gépjárművekben.

Mit vásárolhat pontosan a Korrekt-Kútnál?

Business Diesel

Import beszerzésből származó, nyugat-európai piacra készült, állandó, magas minőségű "alap" gázolaj. B10-nek felel meg a fentiek közül, biodízel tartalma 8,6%.

Premium Diesel

Business Diesel gázolajunk adalékolt változata. A Premium Diesel a nálunk kapható legjobb keverési arányú adalékolt gázolaj, amit kiszállításkor a helyszínen adalékol sofőr kollégánk. Így biztos lehet benne, hogy belekerül az adalék, és abban is, hogy annak minősége is állandó mind az "alap" gázolajat, mind az adalék minőségét és arányát tekintve. Ennek a kiváló ár-érték aránynak köszönheti termékünk a magas népszerűségét meglévő partnereink körében.

Easy Diesel

Business Diesel gázolajunk adalékolt változata, amely más - költséghatékony - keverési arányt (1:3000) képvisel. Ezt a fajta gázolajat szintén a helyszínen adalékoljuk kiszállításkor. Ez képviseli tehát nálunk a "jobbik" gázolajat (és ezen logika mentén a Premium Diesel pedig a "legjobbik" :D).

Adalékok (Easy, Premium)

Fent említett adalékainkat ellátási pontjainkon Ön is megvásárolhatja flakonos formában (Premium 1 dl-es és 1 literes kiszerelésben, Easy 1 literes kiszerelésben).

AdBlue

Más néven AUS 32 egy karbamid oldat, amely mérsékli a károsanyag-kibocsátást. A 2009-ben életbe lépett Euro-5 környezetvédelmi normában való megfelelés jegyében vezették be az SCR katalizátorrendszerrel ellátott haszongépjárművek és autóbuszok nitrogén-oxid kibocsátásának csökkentésére. Kútjainkon kannás kiszerelésben, kimérve és kiszállítással is kérheti.

Igol kenőanyagok

A Korrekt-Kút Kft. megkezdte a francia IGOL magaskategóriás kenőanyagok forgalmazását. Az IGOL teljes választékot kínál, amely megfelel a piac követelményeinek és az egyes tevékenységi ágazatok kenőanyag-igényeinek:
 
- személyautó;
- motorkerékpár;
- mezőgazdaság;
- szállítmányozás;
- építőipar.

Hogyan és milyen áron vásárolhat a Korrekt-Kútnál?

Háromféleképpen vásárolhat tőlünk:

- szerződés nélküli kúti tankolóként: mindenkori piaci áron;

- szerződött kúti tankolóként: a mindenkori piaci árhoz képest kedvezményt biztosítunk szerződött partnereink számára, melynek mértéke függ az éves megvásárolt mennyiségtől. Az Önökhöz tartozó kúti tankolásokról heti gyűjtőszámla kerül kiállításra;

- szerződött kiszállításos partnerként: az Önök telephelyére saját tartályautóinkkal kiszállítjuk a kért üzemanyagot az ország bármely pontjára meglévő tartályába, vagy ennek hiányában a tőlünk megvásárolt vagy bérelt új tartályba. Itt is biztosítunk kedvezményt a mindenkori piaci árhoz képest, melynek mértéke függ a megvásárolt éves mennyiségtől és a kiszállítás helyétől.

Vásároljon Ön is kiváló minőségű üzemanyagot és/vagy adalékot, illetve AdBlue-t, legyen szerződött partnerünk, kérje ajánlatunkat még ma:

https://korrekt-kut.hu/ajanlatkeres

 

 

 

KORREKT-KÚT Kft.

7100 Szekszárd, Keselyűsi út 120.

Adószám: 12547696 — 2 — 17

Bankszámla: 11746005 — 20129192

Cégjegyzék: 17 — 09 — 004056

Ellátási Pontok

7100 Szekszárd, Keselyűsi út 120.
Nyitva tartás:

H-P: 6:00-18:00

Sz-V: zárva

Telefon: +36 20 349 1819

E-mail: szekszard@korrekt-kut.hu

7013 Cece, Vasútállomás
Nyitva tartás:

H-P: 6:00-20:00

Sz-V: 8:00-20:00

Telefon: +36 20 966 4564

E-mail: cece@korrekt-kut.hu