korrektkut
2023.04.24
Közösségünk: Borkombinát Nagyker Kft.

A több, mint 30 éves vállalkozás és a Korrekt-Kút Kft. közös múltja immár 6-7 évre tekint vissza. A kölcsönös beszállítói-vevői kapcsolat mindkét fél számára örömteli és gyümölcsöző. Ifj. Hochsteiger Mihályt, a szekszárdi Borkombinát Nagyker Kft. vezetőjét kértük, hogy beszéljen erről a sikeres Tolna megyei családi vállalkozásról.

K: Ahogy a honlapotokon is olvasható, édesapád indította a vállalkozást mindjárt a rendszerváltáskor 1990-ben. Mesélt neked erről az időszakról? Bizonyára nagy bátorság kellett ekkoriban egy saját vállalkozáshoz.

V: Igen, mesélt, sőt, saját emlékeim is vannak erről az időszakról. Bizony, nem volt egyszerű, de ahogy az idő is megmutatta, jól döntött. Az italnagykereskedés az Állami Gazdaság keretein belül korábban is működött, és édesapám azelőtt is ezt csinálta alkalmazottként. A privatizációkor két lehetőség közül választhatott: végkielégítést kap, a nagykereskedés pedig teljesen megszűnik, vagy továbbcsinálja "maszekként". 

K: Te mikor kapcsolódtál bele a munkába?

V: Elejétől kezdve ott voltam, eleinte diákként, aztán később teljes munkaidőben is. Több területet is kipróbáltam, végigjártam a ranglétrát. A generációváltás egy családon belüli egészségügyi probléma kapcsán zajlott le - valamilyen szinten kényszerűségből. Jó ideig dolgoztunk együtt édespámmal, de 2 éve már egyáltalán nem jár be.

K: Továbbra is családi vezetésű a cég, ugye?

V: Igen, jelenleg a feleségem és én vezetjük a céget.

K: Mindig egyértelmű volt, hogy ez lesz a Te utad?

V: Igen, ez valamilyen szinten kényelmes megoldás volt a számomra, és ebbe is nőttem bele. Sem bennem, sem édesapámban nem merült fel más lehetőség, mindketten úgy gondoltuk, hogy a cégnek családon belül kell maradnia.

K: Az évek során egyre bővült a szolgáltatások köre. Mivel foglalkoztok most pontosan?

V: Az eredeti tevékenységi kör - ital kis- és nagykereskedelem - mellett vállalunk rendezvényekre történő italkiszállítást, illetve lehetőség van telephelyünkön ingatlan (raktárak, irodák, üzlethelyiségek) bérlésére.

K: Voltak/vannak-e kihívásaitok, amelyek fejtörést okoztak/okoznak?

V: Igen, nem kevés. Minden, ami az ügyfeleinket érinti, az ránk is hatással van. A vendéglátóipari egységek (azon belül is a fő profilként italt árusító helyek) hosszú ideje lefelé tartanak a lejtőn. Kezdődött a játékgépekkel, majd folytatódott a dohányáru-értékesítés elvesztésével. A covid és az energiaválság mindezeken felül jött, és mostanra megtizedelődött az ilyen helyek száma, sorra szűnnek meg. Mindezek mellett - ahogy sokakat - minket is érintenek a munkaerő-gondok. Ez most sokkal komolyabb helyzet, mint a 2008-as gazdasági válság volt, azt meg se éreztük.

K: Bizakodó vagy a jövőt illetően?

V: Nem, de én alapvetően pesszimista alkat vagyok, ami eddig mondjuk mindig feleslegesnek bizonyult. Az idő majd választ ad ezekre a kérdésekre is. Az biztos, hogy átalakulóban vannak az italvásárlási szokások, és bár a kis cégméret rugalmassá tesz minket, és gyorsan tudunk reagálni a változásokra, én nem hiszem, hogy lesz következő generációváltás. Emellett, a feleségemmel mi nagyon odafigyelünk az egészséges work-life balance-ra, nem célunk éjt nappallá téve dolgozni. Törekszünk a tartalmas szabadidő-töltésre és arra, hogy legyen családi életünk. Mindig nyitott szemmel járunk, kutatjuk az új lehetőségeket, hogy legyen menekülőútvonal, ha szükségessé válik. Mindenesetre, ez még nem a közeli jövő, a Borkombinát most is ugyanaz a megbízható és minőségi beszállító, akinek partnereink megismertek minket. 

Köszönjük az interjút!

Kérje ajánlatunkat!

KORREKT-KÚT Kft.

7100 Szekszárd, Keselyűsi út 120.

Adószám: 12547696 — 2 — 17

Bankszámla: 11746005 — 20129192

Cégjegyzék: 17 — 09 — 004056

Ellátási Pontok

7100 Szekszárd, Keselyűsi út 120.
Nyitva tartás:

H-P: 6:00-18:00

Sz-V: zárva

Telefon: +36 20 349 1819

E-mail: szekszard@korrekt-kut.hu

7013 Cece, Vasútállomás
Nyitva tartás:

H-P: 6:00-20:00

Sz-V: 8:00-20:00

Telefon: +36 20 966 4564

E-mail: cece@korrekt-kut.hu