korrektkut
2023.05.08
Közösségünk: Hunent Víziszárnyas Feldolgozó Zrt.

A Hunent Víziszárnyas Feldolgozó Zrt. múltja egészen 1852-ig nyúlik vissza, azonban az elmúlt néhány évtized nagy változásokkal és fejlesztésekkel teli időszak volt. Jelentős beruházások valósultak meg a vállalatnál, amelyek nem csak a cégcsoportot, hanem a térséget is előremozdították. Az elmúlt évekről, a megvalósult fejlesztésekről és a cég elvárásairól kérdeztük Kiss István Urat, a Hunent Zrt. igazgatóságának elnökét, a Bács-Tak Kft. ügyvezetőjét.

K: Meséljen nekünk erről a hosszú cégtörténetről! Ki és milyen néven alapította a részvénytársaság elődjét és milyen fontosabb évszámok következtek ezután, amíg eljutottak a mai működési formáig?

V: A Bács-Tak Takarmánygyártó és Forgalmazó Kft. 1992-ben jött létre és a kezdetektől fogva 100 százalékban magyar tulajdonú vállalatként működik. A 2007-es évben alapították meg a Bács-Tak cégcsoportot mely zárt, vertikális integrációban működik. Ennek a cégcsoportnak lett része a Hunent Víziszárnyas Feldolgozó Zrt. Magyarország egyik legnagyobb víziszárnyas feldolgozó vállalata, amelynek története több mint 170 évre nyúlik vissza. A keverék takarmánygyártásól a baromfinevelésen és feldolgozáson át az értékesítésig mindent a csoport vállalatai végeznek. A cégcsoport jelenleg 17 telephelyen folytat tevékenységet, több mint 700 fő állandó munkaerőt foglalkoztatva. A saját telepek mellett időszaktól függően 50-100 gazdálkodóval áll szerződéses viszonyban. Ez a termelői kör, valamint a 2017-ben korszerűsített saját keltetőüzem stabilizálja vállalat évi 10-12 milliós kacsa előállítását.

K: Milyen tevékenységeket végez pontosan a Hunent Zrt.?

V: A vállalat fő tevékenysége pecsenye kacsa és húsliba feldolgozás, amelyet egészben, darabolva, hűtve és fagyasztva értékesítenek. A termékpalettában szerepel továbbá elősütött- és késztermék, valamint konkrét vevői igények alapján készülő termékek is.

K: Külföldre és belföldre is szállítanak termékeket? Melyek a főbb piacaik?

V: A cég egyaránt szállít bel- és külföldre is termékeket, azonban az értékesítés közel kétharmadát az export tevékenység teszi ki. Főbb piacok közé sorolandó számos európai ország, többek között Ausztria, Németország, Spanyolország, Franciaország, de a Távol-Keleten is jelentős piaci szerepet tölt be a cégcsoport.

K: Mire a legbüszkébbek?

V: Legnagyobb büszkeségünk a 2019-es évben felavatott víziszárnyas-vágóhidunk, amellyel egyesült a cégcsoport vágó-, feldolgozó-, és tárolási kapacitása. Ezzel a beruházással 350 új munkahely jött létre a térségben. A vágóhíd a 21.század egyik leghatékonyabb és legmodernebb technológiával felszerelt üzeme, amely műszakonként napi 50 ezer darab pecsenyekacsa vágására és feldolgozására képes. Ehhez a teljesítményhez elengedhetetlen a szintén újonnan épült 4500 tonna kapacitású hűtő-tároló magas raktár.

K: Melyek a menedzsment legfontosabb célkitűzései a vásárlóik felé?

V: A vállalat alapvető célja kiváló minőségű, kedvező tulajdonságokkal rendelkező, a mai egészséges táplálkozási igényeket kielégítő hazai termékek előállítása. További célkitűzés még, hogy mindenki számára elérhető szárnyas vörös hús kerüljön az asztalra, ezzel is erősítve a hazai mezőgazdaság termelést.

K: Melyek a legfontosabb elvárásaik a beszállítóikkal szemben?

V: Nagyon fontos számunkra a rugalmas partneri együttműködés, a pontos megbízható szállítás, a szakmai hozzáértés és a kiváló minőségű leszállított termék.

K: Miért döntöttek a Korrekt-Kút Kft., mellett, amikor üzemanyagbeszállítót kerestek?

V: A Korrekt- Kút Kft. egy fiatalos, felkészült, jól szervezett magyar tulajdonú vállalat benyomásával jelent meg nálunk. Arculata, járműveinek állapota, a dolgozók hozzáállása és felkészültsége már az első pillanattól kezdve jó benyomást keltett bennünk. A régóta tartó együttműködésünk során mindig is rugalmasak, partnerközpontúak és segítőkészek voltak, ezért úgy véljük az első benyomásunk teljes mértékben helytálló, és jól döntöttük, hogy ezt a céget választottuk üzemanyagbeszállítónknak.

Köszönjük az interjút!

Korrekt-Kút Kft. - gázolaj kiszállítás telephelyre

 

 

KORREKT-KÚT Kft.

7100 Szekszárd, Keselyűsi út 120.

Adószám: 12547696 — 2 — 17

Bankszámla: 11746005 — 20129192

Cégjegyzék: 17 — 09 — 004056

Ellátási Pontok

7100 Szekszárd, Keselyűsi út 120.
Nyitva tartás:

H-P: 6:00-18:00

Sz-V: zárva

Telefon: +36 20 349 1819

E-mail: szekszard@korrekt-kut.hu

7013 Cece, Vasútállomás
Nyitva tartás:

H-P: 6:00-20:00

Sz-V: 8:00-20:00

Telefon: +36 20 966 4564

E-mail: cece@korrekt-kut.hu