korrektkut
2023.11.20
Energiahatékonysági tippek vállalkozásoknak

A Korrekt-Kút Kft. elkötelezett a környezetvédelem és a klímavédelem, így az energiahatékonyság iránt is. Ebben a blogposztunkban összeszedtünk néhány közlekedéssel és gépjárműhasználattal kapcsolatos energiahatékonysági tippet, amivel Ön is üzemanyagot, így jelentős költséget takaríthat meg a vállalkozása, vagy saját maga és családja számára.

Abroncsnyomás rendszeres ellenőrzése

Az abroncsnyomás ellenőrzésével üzemanyagot takaríthatunk meg

Bizonyára a legtöbb autós tisztában van vele, hogy a megfelelő guminyomás befolyással bír az abroncs kopására, így az élettartamára is. Azt azonban talán nem mindenki tudja, hogy az abroncsnyomás bizony a gépjármű fogyasztására is hatással van. Röviden fogalmazva, minél alacsonyabb a nyomás, annál magasabb a fogyasztás. Nem szabad persze túlzásba sem esni, hiszen ha túl magas a nyomás, akkor a futófelület közepe fog a kelleténél jobban kopni, és csökken a közlekedésbiztonság is. A megfelelő értéket minden abroncsgyártó meghatározza, és érdemes azt havonta ellenőrizni "műszeresen" (tehát nem csak ránézésre vagy "cipőorral való rugdosással"). 

Üzemanyagok adalékolása, megfelelő minőségű üzemanyag vásárlása

Gázolaj adalék a Korrekt-Kúttól a fogyasztás csökkentéséért

Talán az sem újdonság senki számára, hogy üzemanyag és üzemanyag között is van különbség. Aki tudatosan végzi (magán vagy céges) beszerzéseit és a gépjárműve(inek) használatát, tudhatja, hogy az autó fogyasztása nagy mértékben függ attól is, hogy milyen üzemanyagot tankolunk bele. Ez alatt még nem az adalékolást értjük, "sima" gázolaj és gázolaj között is lehetnek eltérések a különböző töltőállomásokon. Hatalmas büszkeség és öröm volt számunkra, hogy Ezer Balázs (Ezerkex Bt.) a vele készített interjúban külön megemlítette például, hogy amikor némi kihagyás után visszatért vásárlóink közé, 5%-os fogyasztáscsökkentést tapasztalt gázolaj tekintetében a járműflottájában a konkurenciától vásárolt gázolajhoz képest. Ezzel bebizonyította, hogy nem csak üres marketingfogás, amikor azt mondjuk, a Korrekt Kút-nál magas minőségű, nyugat-európai piacra fejlesztett import gázolajat lehet vásárolni.

Gázolaj adalékok a Korrekt-Kúttól a jobb fogyasztásért

Ezen felül, léteznek olyan gázolaj adalékok, melyekkel tovább javítható a gázolj minősége. A Korrekt-Kút Kft. sajátmárkás Prémium Diesel és Easy Diesel adalékai például:

- kedvezőbb üzemanyagfogyasztást;

- nagyobb járműteljesítményt;

- jobb égéshatékonyságot, csendesebb motorműködést; és

- fokozott kenőképességet biztosítanak; emellett

- eltávolítják a lerakódásokat a fecskendőből; illetve

- korróziógátló hatással bírnak.

Mindezeknek köszönhetően csökken az üzemanyagra és a karbantartásokra, javításokra költendő pénzmennyiség.

Eco-driving képzés

Eco-driving képzéssel csökkenthetjük a kiadásainkat

Léteznek olyan vezetéstechnikai tréningek, melyek célja takarékos és környezettudatos gépjárművezetők képzése. Az itt megszerzett tudást mind magánszemélyként, mint hivatásos sofőrként jól tudjuk hasznosítani a mindennapokban. Az autó szakszerű kezelésével csökken annak üzemanyag-fogyasztása és károsanyag-kibocsátása is. A tréning saját autóval zajlik országúton és autópályán egyaránt, és nem tart tovább 2-3 óránál. Olyan területeket érint, mint a jármű felkészítettsége, vezetési stílus, követési távolság, megfelelő elindulás, motorfék, megállás és várakozás megfelelő módja. 

Átgondolt logisztika és a gépjárműhasználat optimalizálása

Átgondolt logisztikával a költségcsökkentésért

A tudatos tervezés létfontosságú egy gazdálkodó szervezet életében. Legyen szó bármilyen kicsi gépjárműflottáról, érdemes jól átgondolni minden egyes megtett kilométert, illetve azt, hogy ugyanazokat a feladatokat hogyan lehetne költséghatékonyabban megoldani. Muszáj rendszeresen nyomonkövetni a kiadásainkat, és szembesíteni magunkat minden elköltött forinttal, illetve annak hasznosságával. Ahogy azt szintén Ezer Attila fogalmazta meg, "vannak olyan kilométerek, amiket egyszerűen nem teszünk meg". Ez annyit tesz, hogy a több munkával nem biztos, hogy többet keresünk. 

Saját gázolaj tartály az Ön telephelyére

Egy másik lehetséges költségcsökkentési módszer, ha saját üzemanyagtartályunk vagy mobil üzemanyagkútunk van. Ahogy arról több partnerünk is elmondta már a vele készített interjúban, belátható, hogy egyszerűen már azzal időt és pénzt spórolunk meg, ha nem kell a tankolás miatt elhagyni a telephelyünket. Emellett, ezzel a megoldással egy kicsit védve vagyunk az állandó üzemanyagár-változással szemben is, és az üzemanyag-vásárlással járó adminisztráció is egyszerűbbé, nyomonkövethetőbbé válik.

Csökkentsük a gépjárműhasználatunkat!

Amennyiben lehetőségünk van rá, népszerűsítsük az alternatív munkábajárási lehetőségeket munkatársaink körében! Biciklizni és gyalog járni nemcsak környezettudatos és egészséges, de meglehetősen költséghatékony is. 

Mi nem tudunk minden itt felsorolt módszerben segíteni, de ha jó minőségű üzemanyagot, fogyasztáscsökkentő adalékot vagy saját gázolajtartályt szeretne, akkor készséggel állunk rendelkezésre!

Kérje ajánlatunkat még ma!

Kérem az ajánlatom!

 

 

KORREKT-KÚT Kft.

7100 Szekszárd, Keselyűsi út 120.

Adószám: 12547696 — 2 — 17

Bankszámla: 11746005 — 20129192

Cégjegyzék: 17 — 09 — 004056

Ellátási Pontok

7100 Szekszárd, Keselyűsi út 120.
Nyitva tartás:

H-P: 6:00-18:00

Sz-V: zárva

Telefon: +36 20 349 1819

E-mail: szekszard@korrekt-kut.hu

7013 Cece, Vasútállomás
Nyitva tartás:

H-P: 6:00-20:00

Sz-V: 8:00-20:00

Telefon: +36 20 966 4564

E-mail: cece@korrekt-kut.hu