korrektkut
2023.03.08
Ha áru lennék, a Schuonnal utaznék...

Bemutatjuk a hónap partnerét: Alfred Schuon Kft.

Rudolf Diesel saját korát évtizedekkel megelőző munkásságához tudnánk hasonlítani azokat az innovatív, környezetbarát megoldásokat, amelyeket egy német családi vállalkozás alkalmaz fuvarozási tevékenysége során. Azt, amiről a nagy feltaláló több, mint 100 éve álmodott - azaz a növényi alapú üzemanyagok használatát - ez a német családi vállalkozás megvalósította, és alkalmazza a mindennapokban.

530 munkatárs - 350 vezényelt teherautó - 80 ipari teherautó - 80.000 m² raktár- és logisztikai terület. Évi 6 600 szállítás, 8 ország útjain - mintegy 3 millió 300 ezer kilométeren

Zéró emisszió, maximum hatékonyság, elkötelezett ügyfelek. Hogyan? Veszprémbe utaztunk a válaszért, ahol az Alfred Schuon Group magyarországi leányvállalatának ügyvezetői Kiss László és Péntek Csaba válaszolt kérdéseinkre.

Milyen tevékenységek jelentik a vállalat szolgáltatásait?

Az Alfred Schuon Kft. szolgáltatásai közé tartozik az árufuvarozás, a szállítmányozás, a raktározás és a logisztikai megoldások teljes körű kínálata. Az anyavállalat, a Schuon Unternehmensgruppe tevékenysége kiterjed a globális szállítmányozási és logisztikai megoldásokra is. Ezenkívül teljeskörű tehergépjármű szervizszolgáltatás valamint képző és oktatási központ is része a vállalatcsoport tevékenységének.

Logisztika csak a legjobbaknak. Mit jelent számotokra ez a szlogen?

Irányelvünk és egyben jelmondatunk — Logisztika a legjobbak számára — célkitűzést és egyúttal ösztönzést is jelent. A legjobbak elvárják a kiváló Minőséget, a határidők betartását, a gondosságot és a felelősséget. Ez egy folyamatos kihívás, ami állandó jellegű, megbízható, magas minőségű szolgáltatás nyújtását várja el tőlünk. Számunkra ez egy alapvető mozgatórugó a mindennapi munkánk végzése során. Rendelkezünk ISO 14001 környezetvédelmi, ISO 9001 minőségirányítási, SQAS (Biztonság és Minőség Értékelő Rendszer) és AEO (Engedélyezett vámügyintéző) certifikációval is.

A Schuon Group tulajdonosa a Schuon család. 1951-ig nyúlik vissza a történetetek a nagypapa, Alfred Schuon munkásságáig. Mit gondoltok egy családi vállalkozás hogyan tud lépést tartani a Multikkal ebben a kiélezett piaci versenyben?

Vállalatunk családi irányítású — ez a helyes kifejezés. A világ legmodernebb technológiáit alkalmazzuk mind a vállalatirányítás, mind a logisztikai rendszerek terén. Immáron a második és a harmadik generáció törekszik arra, hogy vállalatunk megfeleljen a szállítmányozói és logisztikai piac kihívásainak, és ebben saját utunkat járjuk. Saját képzőközpontunk is van. Világszerte működő, neves vállalatok tartoznak ügyfeleink körébe, ami szintén azt mutatja, helyes úton járunk. A viszonylag kisebb létszámú döntéshozó plénum lehetővé teszi a döntések gyors előkészítését, meghozatalát és végrehajtását. Ezzel egy gyors reagálási mechanizmus valósítható meg, ami egyértelműen előnyt jelent a piaci kihívásokra adott válaszokban. E vállalatok legtöbbjével sokéves, bizalmi alapon működő partnerkapcsolatot ápolunk. Számunkra ez is azt bizonyítja, hogy kiváló minőségű és tartósan hatékony szolgáltatásokat nyújtunk.A tulajdonos által vezetett családi vállalkozás” cím számunkra igen fontos minőségi jellemzőt és döntő versenyelőnyt jelent. Ebből az is világossá válik, hogy munkánkat személyes ügyünknek tekintjük, és hogy mindig személyesen is az ügyfeleink rendelkezésére állunk. Ezt ígérjük.

Alfred Schuon Kft, bemutatkozó filmje német nyelven

Az Alfred Schuon Group egyedülálló fenntarthatósági és környezetvédelmi törekvéseivel és fejlesztéseivel elérte a zéró emissziós tanúsítást, ami hihetetlen teljesítmény! Milyen megoldások alkalmazásával tudtátok ezt megvalósítani?

A „Green Logistic” címre nagyon büszkék vagyunk! Ez egy komplex fejlesztés eredménye számos elemmel. Ilyenek a dolgozói és sofőrképzések és tudatos megtakarítási bónuszok, a legmodernebb hálózati IT- és Telematik-megoldások, vagy az együttműködés és tudástranszfer (ELVIS system) használata. Az autóink 3 év alatti átlagéletkorúak és könnyűszerkezetes felépítményűek és aerodinamikai extra elemeket tartalmaznak. De ide sorolnám még, hogy kizárólag akkumulátoros targoncát használunk. Az infrastruktúránk épületeiben modern gépészetet alkalmazunk, LED világítás, árnyékolás stb. Két napelemparkot is üzemeltetünk és más fotovoltaikus rendszereket is használunk.

Mire vagytok a legbüszkébbek magyar vonatkozásban?

Magyarországon két telephelyünkön 65 autónk dolgozik, több mint 120 kollégánk van volán mögött, 14 pedig az operatív feladatok ellátásában tevékenykedik. A veszprémi telephelyünk elsősorban szigetelőanyagokat szállít nemzetközi megbízással. A kecskeméti flottánk a Mercédesz-Benz gyárával áll partnerségben 14 autóval. Magyarországon egyedülálló Innováció, hogy ezek az autók kizárólag HVO* üzemanyagot használnak fel a működtetésük során, ami nagyban hozzájárul vállalataink közös zéróemissziós törekvéseihez.

Összességében tehát az Alfred Schuon Kft. kiváló partner, akikre minden vállalkozás számíthat, amely a minőséget, a megbízhatóságot és a környezettudatosságot tartja szem előtt. A HVO üzemanyag mellett azonban még számos más innovatív és környezetbarát megoldást is kínálnak, így mindenkinek érdemes felvenni velük a kapcsolatot, hogy megismerhesse, milyen módon tudnak a SCHUON KFT. szolgáltatásai hozzájárulni saját vállalkozásuk sikeréhez és fenntartható működéséhez.

Köszönjük az Alfred Schuon Kft. vezetésének — Kiss László és Péntek Csaba ügyvezetőknek — a partnerséget. A sikerre való törekvés mindig kihívásokkal jár, de a kemény munka és az eltökéltség mindig megtérül. Erre tökéletes bizonyíték az Alfred Schuon Kft.

 

A jövő üzemagyagai most! Partnerek vagyunk az innovációban! Legyen szó hagyományos gázolajról, vagy növényi alapú üzemanyagról, mi segítünk. Kérje egyedi ajánlatunkat még ma!

KATT A KÉPRE AZ AJÁNLATKÉRÉSHEZ!

 

 

KORREKT-KÚT Kft.

7100 Szekszárd, Keselyűsi út 120.

Adószám: 12547696 — 2 — 17

Bankszámla: 11746005 — 20129192

Cégjegyzék: 17 — 09 — 004056

Ellátási Pontok

7100 Szekszárd, Keselyűsi út 120.
Nyitva tartás:

H-P: 6:00-18:00

Sz-V: zárva

Telefon: +36 20 349 1819

E-mail: szekszard@korrekt-kut.hu

7013 Cece, Vasútállomás
Nyitva tartás:

H-P: 6:00-20:00

Sz-V: 8:00-20:00

Telefon: +36 20 966 4564

E-mail: cece@korrekt-kut.hu